Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 2

Έχει δίκιο η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ όταν -εμμέσως πλην σαφώς- καλεί τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, όπως πριν από λίγον καιρό είχε καλέσει τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, να παραιτηθούν από τη Βουλή γιατί «οι έδρες ανήκουν στο κόμμα και όχι στους βουλευτές».

Φυσικά, υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Πρώτον ότι το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι βουλευτές πολιτεύονται εντός της Βουλής κατά συνείδηση και όχι βάσει κομματικών αποφάσεων και εντολών. Ότι ο Βουδούρης είναι πρωτίστως βουλευτής της Β’ Αθηνών και όχι της ΔΗΜΑΡ, ο Μουτσινάς της Μαγνησίας και όχι της ΔΗΜΑΡ, ο Μιχελογιαννάκης του Ηρακλείου και όχι της ΔΗΜΑΡ. Εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους και όχι το κόμμα.

Υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο ενστάσεων, περισσότερο υποκειμενικό. Οι ίδιοι οι περί ων ο λόγος βουλευτές υποστηρίζουν ότι εκείνοι είναι συνεπείς με το προεκλογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου εξελέγησαν, και όχι η πλειοψηφία του κόμματος.

«Είναι περίπλοκο», σύμφωνα με την ορολογία του facebook.

Αλλά και πάλι, νομίζω ότι η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ έχει δίκιο. Οπότε, το πιο σωστό θα ήταν οι τρεις βουλευτές να πράξουν ό,τι και οι πρώτοι διδάξαντες, οι κύριοι Φώτης Κουβέλης (Β’ Αθηνών), Θανάσης Λεβέντης (Υπόλοιπο Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθηνών) και Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐας), όταν αποχωρούσαν το καλοκαίρι του 2010 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο χρόνια μόλις έχουν περάσει – κι ας μοιάζουν αιώνας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σχετικό άρθρο Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 1

Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 3

Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 4

Advertisements

6 responses to “Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 2

  1. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 1 | Χριστόφορος Κάσδαγλης

  2. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 3 | Χριστόφορος Κάσδαγλης

  3. Πού και πότε ζήτησε σαφώς (έστω και εμμέσως) η ΔΗΜΑΡ παραιτήσεις Μιχελογιαννάκη, Βουδούρη, Μουτσινά από έδρες, και δη με σκεπιτκό που μπαίνει σε εισαγωγικά, άρα αποτελεί παράθεμα;

    • Φίλε Γιώργο, εμμέσως σημαίνει εμμέσως, επομένως όχι επισήμως. Το σαφώς είναι υποκειμενικό, και υπ’ αυτήν την έννοια δέχομαι ότι τα εισαγωγικά στο σκεπτικό ήταν άστοχα. Χαίρομαι που συμφωνούμε επί της ουσίας, ότι δεν χωράνε δύο μέτρα και δύο σταθμά σε τέτοια ζητήματα, και μακάρι να αποδειχτεί η ΔΗΜΑΡ μέχρι τέλους συνεπής σ’ αυτό το θέμα. Αν και προσωπικά, θα με ενδιέφερε περισσότερο να είχε φανεί συνεπής ως προς τη στάση της για τα μνημονιακά μέτρα και την προγραμματική συμφωνία.

  4. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 4 | Χριστόφορος Κάσδαγλης

  5. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ – 4 | EcoLeft

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s