Ο Παπακωνσταντίνου είναι μονάχα ο πυρετός

96d959142f249a3d456578ddfb1ab5bf_XLΥπάρχει μια υποκρισία στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Φυσικά, η υποκρισία αρχίζει από τον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου (Δεν γνώριζα, δεν έχω καμία σχέση, η αλήθεια θα λάμψει). Συνεχίζεται με την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ να τον διαγράψει, όπως κάποτε διέγραφε τον Άκη ή τον Τσουκάτο). Αλλά είναι επίσης μια υποκρισία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, του Τύπου αλλά και της κοινής γνώμης.

Υπάρχει ένα σύστημα που γεννάει Παπακωνσταντίνου, Τσοχατζόπουλους, Τσουκάτους, Μαντέληδες, αλλά και Βουλγαράκηδες, Μεϊμαράκηδες, Καραχάλιους, βοηθούς Καραχάλιου, Μαγγίνες, Παυλίδηδες, Ζαχόπουλους και λοιπούς κουμπάρους. Έρχεται λοιπόν το σύστημα, που γεννάει τη διαφθορά, που τη διδάσκει στα στελέχη του με εντατικά σεμινάρια επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, και σου λέει, δεν φταίω εγώ, φταίει ο Νίκος, ο Τάκης, ο Μάκης, ο Σάκης. Πιάστε τους αυτούς, η αλήθεια πρέπει να λάμψει ώστε να συνεχίσω εγώ το θεάρεστο έργο της εξυγίανσης, της δημοσιονομικής ανάταξης, της σωτηρίας του τόπου.

Ο Παπακωνσταντίνου είναι το σύμπτωμα, δεν είναι η αρρώστια. Δεν πάσχουμε από Παπακωνσταντίνου, πάσχουμε από διάσπαρτη διαφθορά και από προχωρημένη σήψη. Τον πυρετό δεν τον καταπολεμάς διαγράφοντάς τον, ούτε συστήνοντας προανακριτικές επιτροπές. Σκοτώνεις τα μικρόβια με κάθε τρόπο και εξουδετερώνεις τις αιτίες που τα ενισχύουν.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, πάντως, το σύστημα εντοπίζει «εγκαίρως» τα απολωλότα πρόβατα και τα απομονώνει προτού βγουν στην επιφάνεια οι πομπές τους, αφού προηγουμένως τα υπερασπιστεί για να κερδίσει χρόνο και να αποστασιοποιηθεί απ’ αυτά. Δεν είναι, λοιπόν, ο υπουργός Παπακωνσταντίνου που τα ’κανε όλ’ αυτά, αλλά ένας πρώην που το κίνημα τον ξέβρασε εγκαίρως και ο λαός τον έβαλε στο περιθώριο πολύ πριν αποκαλυφθούν τα καμώματά του.

Ζητείστε λοιπόν συγνώμη τώρα όλοι εσείς που τολμήσατε να υποπτευθείτε τον πολιτικό κόσμο, όσοι τόσον καιρό επιχειρείτε με ανυπόστατες κατηγορίες και φήμες να εμποδίσετε τους σωτήρες να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Τραβήξου στα δικαστήρια εσύ που τόλμησες να δημοσιοποιήσεις τη λίστα Λαγκάρντ αντί να την κρατήσεις στα πιο βαθιά συρτάρια και να διασπείρεις φήμες, να εκβιάζεις ή να ανταλλάσσεις το περιεχόμενό της με παντός είδους λύτρα. (Κι ας μην ξεχνάμε: Αν η λίστα Λαγκάρντ δεν είχε δημοσιοποιηθεί, Κύριος οίδε αν τελικά θα είχε αποκαλυφθεί η αφαίρεση ονομάτων από το αρχικό πακέτο).

Πληρώστε όλοι εσείς (Όλοι; Όχι!) χαράτσια, έκτακτες εισφορές και παραφουσκωμένους φόρους, ενόσω εμείς θα προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, να ανασυγκροτούμε αενάως τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να διευθετούμε το χάος που εμείς δημιουργήσαμε για να προστατέψουμε τους προστάτες μας, τους χρηματοδότες μας και τα δικά μας παιδιά.

Η αλήθεια, άλλωστε, θα λάμψει – για μία ακόμη φορά.

5 responses to “Ο Παπακωνσταντίνου είναι μονάχα ο πυρετός

 1. Για να μην ξεχνιόμαστε αυτό το σύστημα γεννάει και πρωθυπουργεύοντες πρίν, από τους υπουργεύοντες. Μητσοτακ. Καραμαλακ[δις]. Σημιτακ. Παπανδρεκ [δις] τον τραπεζίτη Παπαδαρπαχτακ και βέβαια τελευταίας και σκληρότερης εκδοχής τον Σαμαρακτ….με βοηθούς Βενιζελίψ-Κουβελήξ.
  Και ενθυμούμενοι ασφαλώς και όοολους τους μηχανισμούς ανάδειξης παραμονής στήριξης και διαχείρισης αυτών, καταλήγουμε στο..
  «Ένα στημένο σύνολο απείρου και Θεάρεστου,- μην ξεχνάμε- κάλλους.
  Αυτό περίπου καθρεφτίζεται και σε όλη την « κακούργα κοινωνία»
  Η επικεφαλίδα είναι μια λεξούλα που κρύβει τα πάντα «ΑΠΛΗΣΤΙΑ».
  Δεν απαντάται νομίζω πουθενά στην φύση, παρ΄ εκτός στην ανθρώπινη.
  Άντε να προσθέσουμε και την άλλη κολλητή, της απληστίας, την « ΕΞΟΥΣΙΑ….»
  Και το ερώτημα θα πλανάται σαν τα σημερινά χαμηλοβόσκοντα και βρόχινα σύννεφα, πως και ποιος ή ποιοι, θα μπορέσουν να κτυπήσουν τις δύο αδελφούλες , που μάλλον βολτάρουν πάντα μαζί;
  Ο ευρων αμοιφθείσεσθαι…………..αν και κάποιοι κάτι είχαν κάποτε γράψει……..αλλά πέρασαν πολλά χρόνια ….
  «Κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους»……γέλια πολλά….κλείνει η σκηνή………πέφτει η αυλαία…..

 2. Παράθεμα: Ο Παπακωνσταντίνου είναι μονάχα ο πυρετός « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

 3. Πολύ ωραίο, Χριστόφορε.
  Και…
  ότι με πρόλαβες για το άρθρο που ετοιμάζω:
  «η κρίση, κρίση και η σαπίλα, σαπίλα»…
  Όσο για το δήθεν «καυτό» θέμα ποιός είναι περισσότερο ένοχος ο Παπακώστ ή Μπενιζέλ, μάλλον στη βάση του «Qui profitur ?» πρέπει να το εξετάσουμε.

  Διόρθωσε στο τέλος το «δημιουργήσουμε» σε «δημιουργήσαμε».

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
  {που δεν θα είναι καλή,
  αν εμείς δεν την κάνουμε καλή…}
  και καλό μας κουράγιο βέβαια…

 4. Παράθεμα: Ο Παπακωνσταντίνου είναι μονάχα ο πυρετός | ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

 5. Παράθεμα: Ποινικοποίηση στα μέτρα τους | Χριστόφορος Κάσδαγλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s