Ερωτικό γράμμα σε παλιούς συνοδοιπόρους

BADMAN AFISAP9290112Είναι καιρός που θέλω να σου πω μερικά πράγματα αλλά συνεχώς το αναβάλλω. Πάντα μεσολαβεί κάτι άλλο, πιο επίκαιρο ή πιο επιτακτικό.

Εντάξει, έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εσύ θέλεις να σώσεις τη χώρα συνεργαζόμενος με τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, γιατί πιστεύεις ότι πρόκειται για μονόδρομο και για την τελευταία ευκαιρία προς αποφυγήν της ανοιχτής χρεοκοπίας και της μαζικής εξαθλίωσης. Κι εγώ πάλι βλέπω ότι όλ’ αυτά δεν οδηγούν πουθενά, ότι το σπιράλ της λιτότητας συνεχώς βαθαίνει, ότι η διάλυση του κοινωνικού ιστού είναι νομοτελειακή και κατακλυσμιαία, ότι ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει ούτε σε τρία ούτε σε εκατό τέρμινα, ότι οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονάχα πρόσχημα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, ότι το πολιτικό σύστημα έχει χάσει τη στοιχειώδη ικανότητα να αυτοκαθαρθεί και να βγει από το αδιέξοδό του.

Εντάξει, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μέσα σ’ αυτές τείνει να εξαφανιστεί εντελώς η κοινή μας αφετηρία.

Ναι, μιλάγαμε κάποτε μαζί για την Ευρώπη, έχουμε υπάρξει η πιο συνεπής ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη και έχουμε πληρώσει, στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, το τίμημα γι’ αυτό. Δεν ήταν όμως άνευ όρων η επιλογή μας, λέγαμε «ναι στην Ευρώπη των εργαζομένων, όχι στην Ευρώπη των μονοπωλίων». Μιλούσαμε για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, για την ευρωπαϊκή Αριστερά, για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Πώς έφτασες να υπερασπίζεσαι την Ευρώπη του κεφαλαίου, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας, της αυταρχικής στροφής; Πώς έφτασες να συμπορεύεσαι με τη Μέρκελ και με τους ακραίους συντηρητικούς, όταν το θέμα είναι να νικηθεί ακριβώς η δική τους πολιτική για να ανασάνουν και να αναπτυχθούν οι κοινωνίες; Λέγαμε ότι η Ευρώπη δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος, δεν είναι λούνα παρκ αλλά πεδίο ταξικής πάλης. Σύμφωνοι, αλλά το σε ποιο μετερίζι αυτής της πάλης ανήκουμε το είχαμε λυμμένο, έτσι δεν είναι;

Μιλάγαμε μαζί για μεταρρυθμίσεις. Πώς κλείνεις τώρα τα μάτια στο γεγονός ότι βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις» όλα τα μέτρα απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους και εξαθλίωσης των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης, ενώ οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις, λειτουργικό και αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα, αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου σε οικολογική κατεύθυνση, αποκέντρωση της εξουσίας, αποδόμηση της τραπεζοκρατίας, αποκομματικοποίηση του κράτους, απογείωση της παιδείας, μηχανοργάνωση, πάνε συνεχώς στις καλένδες;

Και το Μνημόνιο; Επί δύο χρόνια (2010-2012) ψήφιζες στη Βουλή σε όλες τις ψηφοφορίες μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Τι άλλαξε έκτοτε και έκανες στροφή 180 μοιρών και ψηφίζεις τα ακριβώς ανάποδα, πέρα από τη συμμετοχή του κόμματός σου στην κυβέρνηση; Και πόσο αυτό διαφέρει από τη στροφή του Σαμαρά, που από το Ζάππειο πέρασε εν μια νυκτί στην Αλεξάντερπλατς;

Και ο νυν υπέρ πάντων αγών για τη διάσωση του Βενιζέλου τι σου λέει; Πόσα μπορεί να καταπιεί κανείς προκειμένου να σώσει κάποιον ο οποίος είναι καταδικασμένος να καταστραφεί;

Έπειτα, δεν καταλαβαίνω αυτή την άρτι εκδηλωθείσα εμμονή σου με την ανομία. Αυτή τη μονομερή υστερία σου με τα κακώς κείμενα. Εντάξει, στην Ελλάδα οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται: Φορολογικοί νόμοι, νόμοι για την πολεοδομία, για το πολιτικό χρήμα, για τη λειτουργία των θεσμών, για τα πανεπιστήμια, ακόμα και για το κάπνισμα. Ούτε κι εμένα μ’ αρέσει αυτό το χύμα, αυτό το «γιατί έτσι γουστάρω», αυτός ο χυλός όπου βυθίζονται οι πολίτες και οι φτωχοδιάβολοι, ενώ  επιπλέουν τα παντός είδους λαμόγια – μεγάλα και μικρά.

Αλλά το επιλεκτικό κόλλημά σου με την ανομία δεν το καταλαβαίνω. Εντάξει, σε ενοχλούν τώρα αυτά που ενοχλούσαν ανέκαθεν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φυσικό είναι με όλη αυτή την όσμωση της συγκυβέρνησης, αν και με προβληματίζει το γεγονός ότι όλο και περισσότερο σε ενοχλούν κι εκείνα που ενοχλούν τη Χρυσή Αυγή, η οποία επιβάλλει σταδιακά την ατζέντα της. Όχι μονάχα στην κυβέρνηση, αλλά και σε σένα.

Από την άλλη, δεν βλέπω πια να σε ενοχλούν αυτά που ενοχλούν κυρίως εμένα, αυτά που μέχρι πρό τινος ενοχλούσαν κι εσένα: Η ανομία των καναλιών, η ανομία του τραπεζικού συστήματος και των διεθνών αγορών, η ανομία των μεγάλων φοροφυγάδων, η ανομία των φοροελεγκτικών μηχανισμών που χρηματίζονται, που αδρανούν σκόπιμα, που μονίμως αλληθωρίζουν υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Η ανομία στον ΕΟΤ, η ανομία με τη Siemens, η ανομία των πολεμικών εξοπλισμών, η ανομία του πελατειακού συστήματος, η ανομία της μίζας, η ανομία της αστυνομικής βίας.

Πάντως, ανάμεσα σ’ αυτά που με ενοχλούν, που σε ενοχλούσαν, ουδέποτε συγκαταλεγόταν η «ανομία των καταλήψεων». Άκουγα τις προάλλες τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ να μιλάει για την ανομία στη βίλλα Αμαλία και ξαφνικά δεν καταλάβαινα τίποτα, ερχόταν από άλλον πλανήτη, όχι από τον πλανήτη της Αριστεράς, από το πρώην κοινό μας σπίτι. Ουδέποτε η Αριστερά, ούτε η ΔΗΜΑΡ, είχε στο πρόγραμμά της και στην ατζέντα της ως πρόβλημα τις μακροχρόνιες καταλήψεις άδειων σπιτιών στην Αθήνα από ελευθεριακές ομάδες.

Για την Αριστερά, η οποία ουδέποτε πρωτοστάτησε ή συμμετείχε σ’ αυτές, το φαινόμενο υπήρξε στοιχείο της βιοποικιλότητας του αστικού οικοσυστήματος. Ένας κοινωνικός αυτοσχεδιασμός, μια γόνιμη παρέκκλιση, ένα εργαστήριο συλλογικού πειραματισμού, όπως αυτά που υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις χωρίς να αντιμετωπίζονται ως άντρα ανομίας. Καμιά φορά μπορεί και να ενοχλούν, είναι λάθος όμως να δαιμονοποιούνται και να καταστέλλονται άκριτα. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο αποπροσανατολισμού και εμπέδωσης του αυταρχισμού.

Και εν πάση περιπτώσει, πού πήγε η συνέπεια λόγων και έργων; Εγώ αγωνιώ κάθε μέρα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να μη μαξιμαλίζει, να μην υπόσχεται πράγματα που δεν θα μπορέσει μετά να υλοποιήσει. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πρώτιστο μέλημα για την Αριστερά πρέπει να είναι η συνέπεια λόγων και έργων! Εσύ πότε πρόλαβες να ασπαστείς το δόγμα ότι στην πολιτική άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται; Αυτά ανήκουν σε άλλη πολιτική κουλτούρα από τη δική μας – δεν νομίζω να διαφωνείς σ’ αυτό…

Και η στάση σου απέναντι στους παλιούς συντρόφους σου, του ΣΥΡΙΖΑ, σου φαίνεται εσένα φυσιολογική; Τόσα χρόνια μαζί, στο ίδιο κόμμα, και τώρα ξαφνικά ανακάλυψες στο πρόσωπό τους τον πιο μισητό αντίπαλο;

Τώρα, εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι ότι τόσα χρόνια πρέπει να καταπίεζες μεγάλο θυμό μέσα σου. Αλλά και πάλι, θυμήσου ότι και ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος δεν ήταν καθόλου ήπιος όταν επρόκειτο για πολιτικές αντιπαραθέσεις, μιλούσε για «συντρόφους της άλλης πλευράς», όχι με τη φρασεολογία που χρησιμοποιείς εσύ σήμερα και το μένος που βγάζεις προς τα έξω. Και δεν απευθυνόταν σε όμορους χώρους στο πλαίσιο της ανανεωτικής Αριστεράς αλλά στους ανθρώπους του ΚΚΕ, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγορούσαν ως προδότες, αναθεωρητές, δεξιούς, αν όχι και πράκτορες.

Πρόσεξε, δεν θα σου βγάλω εγώ την ταμπέλα του αριστερού από πάνω σου αν δεν θέλεις. Αρκεί να μην το κάνεις εσύ πρώτος, μόνος σου, με τα λάθη σου και με τις παραλείψεις σου. Λύσε το εσύ το θέμα μέσα σου, και πες μας και σ’ εμάς για να ξέρουμε. Ό,τι αποφασίσεις θα το δεχτώ, όπως λένε τα μοντέρνα ζευγάρια.

Advertisements

35 responses to “Ερωτικό γράμμα σε παλιούς συνοδοιπόρους

 1. «Αλλά το επιλεκτικό κόλλημά σου με την ανομία δεν το καταλαβαίνω.»

  Να βοηθήσω λίγο με μια ερώτηση: Πώς κατά τη γνώμη σου πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή; Με οδομαχίες; Ή με αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας παντού;

  Δικαίωμα σου να απαντήσεις «με οδομαχίες» και ανομία. Αλλά τότε θα σου πω δυο πράγματα. Πρώτον, εάν το κάνεις θα έχεις δώσει επιχειρήματα στους χρυσαυγίτες και στους υπόλοιπους εχθρούς της δημοκρατίας. Και δεύτερον, τους φασίστες δεν τους πολεμάς στο γήπεδό τους (που είναι η ωμή βία).

  Αυτό ίσως εξηγεί και το άλλο κόλλημά μας, με τη δημοκρατία και την ελευθερία.

  ΥΓ. Πήρα το θάρρος να απαντήσω επειδή βρέθηκα στην ίδια οργάνωση με σένα, στην ίδια σχολή (αν δεν κάνω λάθος), κάπου 10 χρόνια αργότερα.

  • Φίλε Μάνο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο θάρρος για να σχολιάσεις εδώ. Άσε που νομίζω ότι… κρύβεις χρόνια. Εγώ είμαι του ’58, δεν νομίζω να έχουμε 10 χρόνια διαφορά στο πέρασμά μας από την ΑΣΟΕΕ.
   Λοιπόν, η απάντησή μου στην ερώτησή σου είναι αυτονόητη: Με νομιμότητα, με μαζικότητα, με συνεννόηση.
   Αλλά όχι πάντως με υιοθέτηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής, εν μέρει έστω. Με πλουραλισμό και με ιδεολογική και κοινωνική βιοποικιλότητα – όχι με μονοκαλλιέργεια και αυταρχισμό.
   Και όσο για το κόλλημά σας με τη δημοκρατία και την ελευθερία, που δεν το αμφισβητώ, κοιτάξτε να το εκδηλώσετε απέναντι στις μεθοδεύσεις του Δένδια και του σκληρού κρατικού μηχανισμού, που πολύ φοβάμαι ότι τους χαϊδεύετε λόγω κυβερνητικών προτεραιοτήτων.

   • Γεια σου Χριστόφορε

    Σε τίποτε από όσα γράφεις δεν διαφωνώ. Κανείς από εμάς δεν υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, μερικώς ή ολικώς. Όπως, φαντάζομαι, κανείς από εσάς δεν υιοθετεί τις μεθόδους της.

    Αλλά η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας δεν είναι ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Είναι στοιχειώδης στόχος κάθε δημοκράτη και κάθε αριστερού (ή θα έπρεπε να είναι).

    Ούτε τον Δένδια χαϊδεύουμε. Αυτό έλειπε. Αλλά εδώ η κριτική σου είναι εύστοχη: δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΔΗΜΑΡ θα κριθεί και από το πόσο συνέβαλε (ή δεν συνέβαλε) στον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας – και μέχρι τώρα η υπόθεση αυτή δεν πάει καθόλου καλά …

    Για τα χρόνια έχεις δίκιο. Είμαι του ’63, μπήκα στην ΑΣΟΕΕ και στον Ρήγα το ’81, εσύ είχες φύγει (αλλά η σκιά σου πλανιόταν ακόμη …)

    Χαιρετισμούς

    Μ.

  • Δράτομε της ευκαιρίας να πω και εγώ την άποψη μου σαν ένας πολύ νεότερος σας.
   Είμε ένας νέος ανένταχτος αριστερός, δεν έχω οργανωθεί ποτέ μου σε καμία οργάνωση αν και φλέρταρα απο τα 18 μου με πολλές.
   Η ΔΗΜ.ΑΡ κάθε μέρα και περισσότερο μου θυμίζει το αριστερό αλλοθι της συνκυβέρνησης. Ας υποθέσουμε πως θεωρεί μονόδρομο τα μέτρα και τα ψήφισε, που είναι η πολεμική της κατά της χρυσής αυγης; Που είναι οι ενστάσεις που και εγώ περίμενα κατά των επιχειρήσεων σκούπα προς τους μετανάστες; Θα περίμενα έστω και μια λέξη για την εκκένωση των καταλήψεων (όπου δεν υπήρχαν πραγματικά ενοχοποιητικά στοιχεία, εκτός και αν όντως πιστεύουν πως τα μπουκάλια μπύρας αποτελούν τέτοια).
   Εκδημοκρατισμός σωμάτων ασφαλείας αναφέρει ο κ. Μάνος εγώ όλο και περισσότερο βλέπω την απόλυτη εξουσία του αστυνομικού, σε όλες τις τις εκφάνσεις. Ας μην γελιόμαστε φοβάμε οτι ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σύντομα θα είναι ένα.

   Τρομάζω στη σκέψη ότι άνθρωποι «αριστεροί» της ΔΗΜΑΡ που πολοί απο αυτούς πέρασαν απο αυτές τις καταλήψεις, που γνώριζαν τι γίνετε και τι δε γίνετε εκεί, τώρα ποιούν την νήσσαν για χάρη της «πολιτικής σταθερότητας» τρομάζω στη σκέψη ότι μεγαλώνωτας θα γίνω έτσι.
   Όπως τρομάζω και στη σκέψη της περίπτωσης που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση να ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ του 81΄, και έτσι το «εξω οι βάσεις» του ΠΑΣΟΚ ίδιο με το «ΟΧΙ στο μνημόνιο» του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ναι στο μνημόνιο όπως και οι βάσεις τελικά μείναν.
   Πως όμως η όντος αριστερή βάλη του ΠΑΣΟΚ όπως και πολλοί τοτε βουλευτές του το αποδέχθηκαν; Θα επαναληφθεί η ιστορία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ φοβάμε πως ναι.
   Και τελικά τι μας απόμεινε; (αναρωτιέμες συνεχώς)

   Απάντηση ακόμα δεν βρίσκω, στο μυαλό μου τριγυρνάει η φυγή, η φυγή όμως για πού;
   Μάλλον η φυγή για κάποιο απομακρυσμένο χωριό να βλέπω, να μην ακούω και να μην ασχολούμε με τους προδότες της τάξης και του τόπου μου.
   Ίσως κάποτε οι συνθήκες να αλλάξουν ίσως κάποτε η ιστορία να μην επαναληφθεί η να πάρει άλλο δρόμο, ίσως το όνειρο τελικά να πραγματοποιηθεί, ίσως να είναι τυχερά να το ζήσουν τα παιδιά μου, πόσοι όμως πρόγονοι μου σκέφθηκαν τα ίδια; Οι καταπιεσμένοι απο του Τούρκους και τους κοτζαμπάσιδες που ακόμη και οταν ο Τουρκος έφυγε το όνειρο εγινε εφιάλτης , ίσως οι Αντάρτες του ΕΛΑΣ που παρέδοσαν τα όπλα χωρίς να θέλουν και τελικά τρέχαν απο φυλακη σε εξορία και εκτελεστικά αποσπάσματα, οι αγωνιστες του πολυτεχνείου που ζητούσαν εθνικη κυριαρχία αλλά ο αμερικάνος απο δίπλα γελούσε ειρωνικα, το ίδιο και εμεις….και μετά τα παιδία μας… και μετά τα εγγόνια μας..και πάει λέγοντας.

   Συγνώμη για τον πεσιμισμό μου αλλα…

   Μακάρι να έχω λάθος, και τότε ίσως κάποτε να μην τσακώνονται οι άνθρωποι για τα λεφτά,ίσως να μην υπάρχει πείνα, βία , ρατσισμός, πόλεμος …

 2. Όσον αφορά συμπεριφορές και επιλογές, λογοδοτούμε ο καθένας για τον χώρο του ή ατομικά; Λες, ας πούμε, ότι εσύ διαχωρίζεις τη θέση σου από το σύνθημα «άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη». Γενικά, υποθέτω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυφωνικός και αυτός είναι ο πλούτος του και μέσα από τις αντιθέσεις και τη σύνθεση κλπ κλπ. — εν τέλει ένα πολύ βολικό σχήμα που σου επιτρέπει εσένα να διαφοροποιείσαι κατά βούληση αλλά να μου ζητάς εμένα (π.χ.) να λογοδοτήσω για «τη στάση μου απέναντι στους παλιούς συντρόφους μου, του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτηριστικό στιλ Καλιτζάκη: σου σπάω τα πόδια και χτυπιέμαι ότι δεν έκανα τίποτα, κύριε διαιτητά.

  Άσχετο: σε μια άλλη σου ανάρτηση, όπου κατακεραύνωνες τη ΔΗΜΑΡ που «ζητούσε πίσω την έδρα» (πράγμα που εγώ ισχυριζόμουν ότι δεν συμβαίνει κι εσύ έλεγες ότι κάπου αιωρείται off the record) του Μιχελογιαννάκη, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε (απολύτως) ότι πάντως οι έδρες δεν επιστρέφονται στα κόμματα. Μιας και το θυμήθηκα, κι επειδή η ΔΗΜΑΡ, όπως ίσως θα ξέρεις, δεν ζήτησε πίσω έδρες, φαντάζομαι ότι την επόμενη φορά που σύντροφοί σου θα ζητήσουν πίσω τις έδρες που «έκλεψε η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ» κατά την αποχώρηση θα πάρεις το μέρος μου, αφού συμφωνούμε.

 3. Το να επιπλητονται οι ΔΗΜΑΡΑΙΟΙ για την συμπεριφορα τους απαναντι στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Θυμιζει το «μας χρωσταγανε μας πηραν και το βοδι!!!!»…
  Κατα τα αλλα παρολην την πλειοψηφικην αποφασιν του ιερατικου κογκλαβιου του μεσαιωνος και την αντιδρασιν εις τας αναθεωρητικας Θεωρειας του Γαληλαιου ισχυει το «Και ομως κινειται» και μαλιστα χωρις να περιμενει την αδειαν της δικης σας «Αεριστερας»….
  Και η Αριστερα πρεπει να ακολουθει αλλως περναει στο περιθωρειο οπως θα περασουν και οι Συντροφοι της αλλης πλευρας αν δεν ασπασθουν αφομειωσουν και εφαρμωσουν πληρως την θεωρητικες παρακαταθηκες την Ιδεολογια τις αρχες και την πρακτικη της Ανανεωτικης Αριστερας του Κυρκου στο τελος του του Παπαγιαννακη και της ΔΗΜΑΡ γενικωτερον……
  Και επειδη αυτο θα γινει σιγουρωτατα [αν δεν θελουν να επανελθουν στην προτεραν θεσιν του Αριστερου Γκρουπουσκουλου] στρογκυλοκαθηστε στας πολυθρονας σας ετοιμοι να χειροκροτησετε να θαυμασετε αλλα και να γελασετε με εκπληκτικες και θεαματικες κωλοτουμπες και λοιπα καμωματα….
  Το ζητημα ειναι οταν γινει [που θα γινει σιγουρα αυτο] και το ‘αντε γαμησου Συντροφε Κουβελη» γινει «τιμη μας να ρθουμε μαζι σου Συντροφε Κουβελη» ποιος θα πρεπει να βγαλει το «Αριστερα «απο τον τιτλον του.?????….
  Διοτι η ΔΗΜΑΡ δεν εχει παραδοση σε κωλοτουμπες και οτι λεει και κανει ειναι ακριβως οτι επιτασσουν οι αρχες οι αξιες η ιδεολογια και η πρακτικη του χωρου της Ανανεωτικης Αριστερας και μακαρι και η αλλη πλευρα να βρει χωρο και ιδεολογια αναφορας γιατι μεχρι στιγμης δεν εχει……..
  Κατα τα αλλα απο ημας φιλακια!!!…εξ αλλου επιτελους ανοιξαμε δικο μας μαγαζι και σας περιμενουμε…Οσους απο σας τουλαχιστον δεν θελουν να παιζουν μπουνιες με την λογικη και την συνειδηση τους….
  Και ως επιλογον…Αν ενας Αριστερος σταματησει να ειναι Αριστερος μολις αναλαβει πολιτικην θεσιν δεν ηταν ποτε Αριστερος!!!!….
  Η Οπως ελεγεν ο παππους μου «αν δεις γερο μαλακα τοχει απ τα νειατα του»……

  • «Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει παράδοση σε κωλοτούμπες και ό,τι λέει και κάνει είναι ακριβώς ότι επιτάσσουν οι αρχές, οι αξίες, η ιδεολογία και η πρακτική του χώρου της Ανανεωτικής Αρτιστεράς». ΟΚ, τα είπατε όλα μόνος σας.
   https://kasdaglis.wordpress.com/2012/11/12/%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81-4/

   • Επειδη πιθανωτατα δεν γνωριζεται ποια ειναι τα κυρια τουλαχιστον σημεια της ιδεολογιας της Αναν.Αριστερας σας τα παραθετω και αν νομιζετε οτι η ΔΗΜΑΡ εκανε καποια κωλοτουμπα η κατι απο την πρακτικη και την μεθοδολογια της ειναι εξω απο αυτα και εχετε και τα γκατς οπως λενε εκτος απο μελλοδραματικες κροκοδειλιες εκκλησεις προς του συντροφους της αλλης πλευρας προερχομενα απο τους χουλιγκανους της αποδωθε το συζηταμε κιολας…

    1.Ειμαστε οι πρωτοι εν Ελλαδι που μιλησαμε για Σοσιαλισμο με Ελευθερια, Δημοκρατια, Αυτοδιαχειρηση…
    2.Eιμαστε οι πρωτοι εν Ελλαδι που ειπαμε καθαρα ότι Ελευθερια και Δημοκρατια δεν χωριζονται σε «λαικες» και «αστικες», είναι ενιαιες και η παλη για την αναπτυξη και διευρυνση τους διαρκης και αδιαιρετος….
    3.Το ιδιο συμβαινει και με την «Αληθεια»που σε κάθε περιπτωση {μας συμφερει δεν μας συμφερει} είναι παντα επαναστατικη.
    4.Ειμεθα οι πρωτο αριστερο κομμα που μιλισαμε για τον θεμελειωδη θεσμο της πολιτικης ευθυνης και τον εφαρμωσαμε μαλιστα στο προσωπο του αειμνηστου Μπαμπη Δρακοπουλου….
    5.Eiμεθα το κομμα που υιοθετει πληρως κατηγορηματικα και αδιαπραγματευτα το αποφθεγμα του Βολταιρου»Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Και επομενως καταδικαζουμε καθε μορφης βια απο οπου και αν προερχεται και για οποινδηποτε λογο και αν χρησιμοποιειται στα πλαισια ενός [εστω και μη τελειου] κοινοβουλευτικου καθεστωτος.Aποτελεσμα των ανωτερω όχι διαγραφες απεριοριστο δικαιωμα εκφρασης της αντιθετης γνωμης και η υπαρξη ιδεολογικων ρευματων στο κομμα στα πλαισια παντοτε της Δημοκρατικοτητας και του σεβασμου της αποψης της πλειοψηφειας…
    6.Διακηρυξαμε ξεκαθαρα ότι ειμεθα ευρωπαικο και κοινοβουλευτικο κομμα και η αλλαγη της κοινωνιας μας προς μια Σοσιαλιστικη κατευθυνση θα γινει δημοκρατικα, επιδιωκοντας και επιτυγχανοντας το μεγιστο εφικτο, σε μια πορεια διαρκων ρηξεων,ρεαλιστικων και πραγματοποιησημων, και παντα με την συμφωνια της πλειοψηφιας του εκλογικου σωματος… Η επαναστατικη αλλαγη θα είναι μια επιπονη δημοκρατικη διαδικασια στην οποια θα λαβει μερος η πλειοψηφεια του λαου η δεν θα υπαρξει…Επομενως η διαφυλαξη των δημοκρατικων κοινοβουλευτικων κατακτησεων και του ευρωπαικου πλαισιου σαν στιβο της παλης μας για το σοσιαλισμο σε συναρτηση με τους παραλληλους αγωνες των Ευρωπαιων συντροφων κρινεται απαραιτητη και αδιαπραγματευτη…
    7.Ειμεθα το πρωτο Αριστερο κομμα που διακηρυξαμε οτι παραλληλα με την παλη για την αλλαγη τους προς το προοδευτικοτερο σεβομεθα τους ισχυοντες νομους και το Συνταγμα διοτι η καταστρατηγηση τους καταληγει παντα μα παντα, προς οφελος των ισχυρων του συστηματος και οδηγει σε ακροδεξιες παρανομες λυσεις…
    8. Διακηρυξαμε την πολιτικην των συμμαχιων μας με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ βασει τεσσαρων και μισης προυποθεσεων 1.Προγραμματικης συγκλησης2.Διπλου χρονοδιαγραμματος3Διαφανειας4 Φερεγγυοτητας των συμμετεχοντων και να είναι υπαρκτοι ως κοινωνικες ομαδες και όχι σκετα «σφραγιδες»… και μιση όχι ευκαιριακα τπροεκλογικα για αγρα ψηφαλακιων…Η πολιτικη μας των συμμαχιων αποτελει αναποσπαστο στοιχειο της Ιδεολογιας μας και φαγαμε τονους λασπη γι αυτό……
    9. Αντιλαμβανομεθα το κομμα σαν εργαλειο ακομη και αναλωσημο αν παραστει αναγκη στην υποθεση της παλης για την αλλαγη της κοινωνιας μας προς προοδευτικοτερες κατευθυνσεις και προστασιας των ασθενεστερων ταξεων και όχι σαν αυτοσκοπο η εικονισμα η φο μπιζου ανεγκιχτον και μη αναλωσημον πανω από κάθε ελεγχο η κριτικη σαν εικονισμα της Παναγιας της κομματοκρατουσας Η δραση μας εχει πανατ στοχο το μεγιστο εφικτο και πραγματοποιησημο για τον Λαο και την χωρα ανεξαρτητως κομματικων συνεπειων …..……
    10.Διακηρυξαμε την ανεξαρτησια των πασης φυσεως οργανωσεων, μαθητικων, φοιτητικων, εργατικων κτλ από το κομμα ώστε να είναι πιο ευκολη η μαζικοποιηση τους και να αποτελουν παραγοντες ζημωσης και πολιτικοποιησης της κοινωνιας και όχι χωρισμου και παραταξοποιησης της..Επομενως δεν επεμβαινομεν σαν κομμα στις αποφασεις των πασης φυσεως οργανωσεων εργατικων η μη και συμπαραστεκομεθα στους πασης φυσεως αγωνες και τα μελη μας είναι ελευθερα να ακολουθησουν τις αποφασεις της σωματειακης ηγεσιας των συμφωνα με την προσωπικη και επαγγελματικη τους συνειδηση αποκλειομενης της κομματικης πειθαρχειας.…
    11.Eιμαστε το πρωτο και μοναδικο Αριστερο κομμα που πιστοι στις διακηρυξεις μας για το μεγιστο εφικτο και την ιδεολογια μας για συμμετοχη στην ληψη των αποφασεων με στοχο την προστασια των ασθενεστερων τολμησαμε να αναλαβουμε κυβερνητικες ευθυνες σε μια χρεοκοπημενη χωρα, να παλαιψουμε για την σωτηρια της και για το καλυτερο δυνατον, αδιαφορωντας για το πολιτικο κοστος ενώ κατι αλλοι την κανανε για Αντιπολιτευση η παραλια μερια…Διοτι πιστευουμε ότι η συμμετοχη στα κεντρα των αποφασεων όχι μονο δεν σε παυει από αριστερο αλλα τοτε σου δινει την ευκαιρεια να αποδειξεις τι σοι αριστερος εισαι…Αρχη ανδρα δεικνυσι που ελεγον και οι προγονοι μας….
    12.Ειμαστε το κομμα που. υποστηρίζει τις αρχές της κοινωνικής και πράσινης οικονομίας και της ήπιας ανάπτυξης, τις πράσινες ενεργειακές πολιτικές και τη διαφύλαξη του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Σέβεται τα απαρέγκλιτα δικαιώματα του πλανήτη και της έμβιας φύσης
    13.Διακηρυξαμε μαζυ με τον σεβασμο στην αντιθετη γνωμη,επισης τον σεβασμο στα ανθρωπινα δικαιωματα,την μη εκμεταλευση ανθρωπου από ανθρωπο ,τον σεβασμο στην πολιτισμικη διαφορετικοτητα, την σεξουαλικη διαφορετικοτητα , το δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο και στην αυτοδιαθεση, στην θρησκευτικη ελευθερια ,την ανεξιθρησκεια,στην ισονομια, στην ισοδικια,στην αξιοκρατια,στη δουλεια και την διασκεδαση,την υγεια και την παιδεια,στον πολιτισμο και τη δημιουργεια, στο δικαιωμα και των παραβατικων μειοψηφειων για μια δικαια δικη, στην μη καταστροφη της φυσης των φυσικων πορων και του περιβαλοντος,στα δικαιωματα των ζωων και των μειονεκτουντων μειοψηφειων…
    14.Ειμαστε οι πρωτοι που μιλησαμε για την Ευρωπη των Λαων απεναντι στην Ευρωπη των μονοπολιων..Το πρωτο και μοναδικο Ελληνικο αριστερο κομμα με σαφη Ευρωπαικο προσανατολισμο την εποχη των δυο Υπερδυναμεων.Ειμαστε οι πρωτοι που μιλησαμε για συγχρονισμο των αγωνων του εργατικου μας κινηματος με τους αγωνες των αντιστοιχων Ευρωπαικων και την διεξαγωγη των λαικων αγονων μας παραλληλα με τα Ευρωπαικα κινηματα στο κοινο Ευρωπαικο μας γηπεδοα,διοτι αν «όχι» στην Ευρωπη γιατι «ναι» στην Ελλαδα…
    15.Ειμεθα οι πρωτοι που ειπαμε καθαρα ότι η αποχωρηση των βασεων και του ΝΑΤΟ μπορει μονο να γινει μεσα στο πλαισιο της καταργησης των ψυχροπολεμικων συνασπισμων, γιατι η χωρα μας ανηκουσα καλως η κακως στην Αμερικανικη ζωνη επιρροης και θεωρουμενη από τους Αμερικανους σαν χωρος ζωτικων συμφεροντων τους, δεν μπορει να κανει τετοιες κινησεις μονομερως…
    16.Ειμαστε οι πρωτοι που διοργανωσαμε ανοικτο και ελευθερο συνεδρειο, που οι αντιθετες γνωμες γρονθοκοποιουταν μεταξυ τους..Το πρωτο Αριστερο κομμα που καθιερωσε την αντιπαραθεση πολιτικων επιχειρηματων και όχι προσωπων……
    17.Ειμαστε οι πρωτοι στην που στους αποχωρουντας [πολλακις και με δικα μας λαθη]δεν ‘’τους στολιζαμε’’ σαν ‘’προδοτες’’ η ‘’πρακτορες’’ αλλα απλα σαν συντροφους με διαφορετικη γνωμη ..Διακηρυξαμε ότι ενας Δεξιος και ενας Αριστερος εργατης εχουν κατι πολύ ισχυροτερο από το Αριστερος Δεξιος που τους ενωνει -το εργατης…
    18.Υπερασπισθηκαμε την ποιοτητα και το ηθος στα μεσα εκφρασης επικοινωνιας και πολιτισμου [εστω υπερβολικα καμια φορα]πχ η «Αυγη»της Κυριακης παρ ολη την φτωχεια της ειχε και κυρος και ποιοτητα που δυστυχως τεινει να απωλεσει…
    19.Σαν μελη υπερασπιζομεθα σταθερα και αδιαπραγματευτα την αξιοκρατια, ειμεθα σεμνοι ταπεινοι μη φανατισμενοι και ανιδιοτελεις ,σκεπτομενοι πολιτες ,πιστοι στις αξιες το ηθος και το διακριτο τροπο ζωης και τις αρχες που επιβαλλει η ιδεολογια μας όχι μονο οταν μας συμφερει αλλα κυριως όταν δεν μας συμφερει…Δεν υποκυπρωμεν στον πειρασμο να κατεβουμε σε ένα επιπεδο ακομη και αν προκαλουμεθα αναξιο των αρχων του ηθους και των παραδοσεων μας….

    20.Eιμαστε το κομμα των μη προνομειουχων του χεριου και του πνευματος και της απολυτης ισοτητας ολων των Ελληνων πολιτων απεναντι στο νομο σε δικαιωματα και υποχτεωσεις με υπερασπιση των ασθενεστερων κοινωνικων ταξεων….Ειμαστε το κομμα του Λεωνιδα Κυρκου του Μιχαλη Παπαγιαννακη του Πουλατζα του Ηλιου του Γκραμσκι του Τολιατι του Μπερλιγκουερ.του Καστιγιο …..… …
    114!!Η εφαρμογή των αρχων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ βασίζεται στην πολιτική βούληση, την ωριμότητα, το αίσθημα ευθύνης και τη δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία των μελών της.

    Με τα παραπανω λοιπον μπορειτε να μας κρινετε…Αν πουθενα καναμε κωλοτουμπα να μας πειτε που ακριβως αν μπορειτε βεβαια που δεν μπορειτε και αν η συμμετοχη μας αντιτιθεται με τα ανωτερω και που….
    Γιατι ενα κομμα κρινεται στο εαν ειναι συμφωνο με τις Αρχες και την Ιδεολογια του και οχι αν συμφωνει η Ροζα η Ναζιαρα ο Σκουρλετης με τον Παντζα και τον Λαφαζανη και οι Βαρεμενοι της πασα γης…..
    Ειληκρινα δικος σας δια περαιτερω διετευνησιν…

 4. Οσο για το οτι η πολυφωνια στον Συριζα οδηγει στην Συνθεση!!!![ελα …στον τοπο σου]Θα επακολουθησουν λιαν συντομως τραγελαφικαι συμφωνικαι συναυλιαι επι τη επιχειρησει αποκτησης κυβερνητικης πολιτικης και θα γελασει και ο καθε πικραμενος}…
  Οσο για τις διαγραφες που ουσιαστικα δεν υπηρξαν ποτε διοτι ουδεις διεγραψε κανεναν απο μελος του κομματος απο την ΚΕ απο το ΕΓ και απο Βουλευτη και κανεις δεν απαγορευσε σε κανενα να εχει τις αποψεις του και να τις περιφερει σαν γαιτανακι στις αποκριες…..
  Και τελος τις εξυπναδουλες οτι η ΔΗΜΑΡ μετεχοντας σε μια Κυβερνηση χρεοκοπημενης ουσιαστικα χωρας θα επρεπε να εφαρμωσει ατοφιο το προγραμμα της ακομη και στα σημεια που εθεσαν βετο οι εχοντες τα μπικικινια ειναι ωραιαι προκαλλουν τον αβιαστον γελωτα χαιδευουν αυτια ανεγκεφαλων αλλα δεν λυνουν προβληματα….
  Και αν δεν υπηρχε ο Μπαρμπα Φωτης και η ΔΗΜΑΡ θα ειχατε αλλαξει τωρα ηπειρο….
  Βεβαια ειναι ευκολο να λες σε εναν απελπισμενο και χρεοκοπημενο χωρις να φταιει κατα το μεγαλυτερο μερος του λαο οτι με τα λεφτα που δεν υπαρχουν εσυ θα τον κανεις πλουσιο η να του αφηνεις τετοιες ελπιδες…
  Εδω ο Καματερος με την σουστα και το νερο που θεραπευε καθε νοσο και καθε μαλακια κατωρθωσε να γινει πρωτη φιρμα και να γινεται καθημερινα μαχη απο χιλιαδες κοσμο για το ποιος θα πρωτοπλησιασει την σουστα να παρει το Θαυματουργο νερο.!!!…
  Αυτο που σας σωνει ομως και στο οποιο βασικα στηριζεσθε ειναι οτι ο λαος αυτος διαθετει μνημη αμοιβαδας….
  Αλλιως θα επεφτε πολυ φαπα….
  Οσο για το ποιος ειναι Αριστερος και ποιος οχι???…
  Αστο….
  Κανεις δεν εχει καπαρωσει τον τιτλο ουτε ειναι κληρονομικο χαρισμα η περιουσια και κανεις δεν ειναι διαπιστευμενος να δινει πιστοποιητικα Αριστεροφροσυνης….
  Και εδω ισχυει μαλλον οτι και στας μεταμοσχευσεις μαλιων…
  Σε τελικη το αποτελεσμα μετραει…
  Διοτι μια ζωη επαναστατικη γυμναστικη και μια φαλακρα να!!! δεν λεει…..

 5. κατ’ ουσιαν εχεις δικιο στην κριτικη σου στην δημαρ, οτι δλδ οπως και να δικαιολογησε αρχικα την συμμετοχη της στην κυβερνηση, στην πραξη δεν φαινεται να προσφερει τιποτα αλλο παρα μια συναινεση στην απο καιρο ακολουθουμενη πολιτικη του μνημονιου. Χωρις να την καταδικαζω οπως εσυ για «προδοσια» θεωρω πως δικαιως κρινεται μεχρις εδω αυστηρα. Κι εσυ ομως πρεπει να δεχτεις πως μια δυναμη του 6% δεν ευθυνεται για παραπανω απο 6%, οπως και μια δυναμη του 27% δεν μπορει να «μεγαλοπιανεται» ετσι οπως ο συριζα. Οπως εγω περιμενω απο την δημαρ να βαλει στην κυβερνηση το στιγμα της επιβαλοντας τουλαχιστον την απλη αναλογικη και τοτε ισως «συγχωρησω» την σταση της σε καποια αλλα ετσι και οι συντροφοι του συριζα ας μην ειναι τοσο «αυστηροι» με τον κουβελη οταν για την απλη αναλογικη ή για τις ευθυνες του ΓΑΠ εχουν ηδη κανει και αυτοι τις κωλοτουμπες τους. Και αραγε ο συριζα παει για αυτοδυναμια ωστε αυριο να μεινει «καθαρος» απο το μιασμα, κι αν παρει μια αυτοδυναμια του 38% με 153 και μπονους 50 τι θα κανει; Θα εφαρμοσει 100% την ατζεντα του με 38 εναντι 62; Και αν η δημαρ δειχνει «προσκυνημενη», μηπως ο συριζα δειχνει «εργολαβος» της σωτηριας μας που παλεβει οπως-οπως να κερδισει τον «πλειοδοτικο» διαγωνισμο και μετα σαν καλος εργολαβος θα βρει τον τροπο να «τελειωσει» το «εργο» εστω και με τις αναμενομενες «κακοτεχνιες»

 6. Ωραιες οι αναλυσεις και οι προβληματισμοι και οι αυτοκριτικες ………Μηπως ομως σας διαφευγει οτι με τις ψηφους της ΔΗΜΑΡ εφαρμοζεται η πολιτικη που μας στελνει στον ταφο (ανεργεια 50%,χρεοι για δυο γενιες τουλαχιστον,απωλεια της εθνικης μας ταυτοτητας και κυριαρχιας) Τι χειροτερο θα μπορουσε να μας συμβει εαν ΔΕΝ ειχαμε αυτη την κυβερνηση?

 7. ΜΠΑΜΠΗΣ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ) says:
  16 Ιανουαρίου, 2013 στις 8:12 μμ

  φίλε χριστόφορε, απορώ με σένα και τις απορίες σου για τους τύπους της ΔΗΜΑΡ όπως απορώ πως κι εγώ ανεχόμουν τόσα χρόνια Πρόεδρο μια Δαμανάκη, Συν-πρόεδρο τον ΚυρκοΛαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κουβελάκο και βουλευτή τον ραδιωφονικό τύπο κ.α. Πρέπει να είμαστε πολύ ζώα όπως και όλοι όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας. Και τι έχουμε σήμερα να προσφέρουμε στον άνθρωπο που υποφέρει και δεν ψήφισε την συγκηβέρνηση? ικεσίες να ξαναγίνουν φίλοι μας και να μην μας θυμώνουν τα αποβράσματα της ΔΗΜΑΡ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΕ……

  • ευχαριστώ, κάθε μομφή και ειρωνεία από τύπους σαν εσένα είναι μέγιστος έπαινος. Tι έγινε, η συγκυβέρνηση δεν βρήκε για όλους θέση στις ΔΕΚΟ και σας αφήνει άνεργους να περιφέρεστε στο ίντερνετ? θέλω μόνο να σε παρακαλέσω νε έχεις κι εσύ την προσοχή σου στην υγεία των ψαριών της Ευρώπης, γιατί στα χέρια της συντρόφισσας επιτρόπου, τα βλέπω να έχουν μαύρη τύχη… ούστ κοπρόσκυλα….

   • Tι να σας πω ρε…
    Εσεις οχι με την Ανανεωτικη Αριστερα δεν εχετε σχεση αλλα και με μια συγχρονη μη παρανοικη αριστερα οποιοδηποτε τυπου!!!!….
    Τι να σχολιασω???
    Το οτι οσοι φυγαν απο το ΠαλιοΠΑΣΟΚ και ηλθαν στον ΣΥΓΥΡΙΖΑ «γιατί δεν συμφωνούσαν με την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική Γιωργάκη-Παπαδήμου-Σαμαρά»[!!!!!!!!!!]και οχι γιατι μυριστηκαν προοπτικη εξουσιας???!!!![εδω πρεπει να κλαις απο τα γελια αλλα εισθε μονο για κλαματα}…
    Τα γιαουρτωματα που δεν πρεπει να με πειραζουν????!!!![Και υστερα ειμαι εγω ο Φασιστας που ριχνει νερο στο μυλο των Αυγων!!!
    Τα παλαιοκομμουνιστικα τσιτατα «οσο περισσοτερο σε κατηγορει ο Αντιπαλος τοσο σε καλυτερο δρομο βρισκωμαστε»????
    Την απαντηση που δοθηκε στον Μπενυτο αν οντες κυβερνηση θα υπογραφατε για την δοση η οχι ..που δοθηκε χωρις να δοθει και αν εχετε αντιρρηση ξαναυπενθυμιστε μας ποια ειναι ακριβως ειναι ποτε δοθηκε….
    Ειστε μια Αριστερα για λυπηση κλεισμενοι στο Χρονοντουλαπο της Ιστοριας και για να βγειτε απο κει αν βγειτε θα κανετε τοσες κωλοτουμπες που θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.!!!…
    Το γαιτανακι αρχισε με Βραζιλια Αργεντινη Γερμανια Κουτσαυλον την καταγγελειαν που εγινε αναδιαπραγματευση τα χειροφιληματα των παπαδων τους Νοικοκυραιους τα Πασοκοδοχεια τα ΗΠΑ ΗΠΑ λεω και επεται απολαυστικη συνεπεια οχι γιατι τα ανωτερω ειναι κατ ουσια κακα αλλα στην προσπαθεια σας να δικαιολογησετε τις απολυμαρες σας καθιστασθε Αρλεκινοι Κλοουν και Σαλτιμπαγκοι….
    Εν τω μεταξυ αφηστε μας εμας να μαχωμεθα χωρις κομπλεξ κατωτερωτητας στα κεντρα ληψεως των αποφασεων μη επιτρεποντας στους διαχειριστας να κανουν οτι θελουν και ετοιμαστητε να μας συναντησετε στο Ιδεολογικο μας ταμπουρι αν θελετε να κυβερνησετε και οχι να ξαναγινετε γκρουπουσκουλο…
    Και θα εχει μεγαλη πλακα το πως θα δικαιολογησετε την συνεργασια σας με τους «Χιτας Φασιστας Δοσιλογους Τσολακογλου Μερκελιστες Χουντικους Χρυσαυγητας και δεν συμμαζευεται…..
    Θα εχετε ορισμενοι και μαλιστα επωνυμοι εξ υμων μεγαλη πλακα!!!!!
    ……

  • «Εν τω μεταξυ αφηστε μας εμας να μαχωμεθα χωρις κομπλεξ κατωτερωτητας στα κεντρα ληψεως των αποφασεων μη επιτρεποντας στους διαχειριστας να κανουν οτι θελουν…» να είσαι καλά φίλε μου. τέτοιο γέλιο είχα χρόνια να ρίξω, σε ευχαριστώ που υπάρχεις και μας διασκεδάζεις τόσο όμορφα… ο ίσκιος των ανανεωτών προγόνων ας σε προστατεύει πάντα καθώς είσαι πανάξιος συνεχιστής τους στην παπαρολογία…

   • Αυτο σε πειραξε εσενα?????
    Για την ταμπακιερα τιποτα???
    Μουγκα στην στρουγκα????
    Και εσεις καταπιεζετε τους Μαυρους????
    Βρε φτωχουλη μου οι παπαροπιδες σε εμποδιζουν να δεις οτι ερχεσθε με χιλια προς την πολιτικη της ΔΗΜΑΡ και θα την ξεπερασετε αν θελετε να κυβερνησετε???
    Οσο για το καλτσον αυτο δεν σκιζεται αμα καθεσαι ισοτιμος και βασει συμφωνειας στο τραπεζι που παιρνωνται οι αποφασεις και προσπαθεις με ολες σου τις δυναμεις να τις επιρρεασεις….
    Αντιθετως σκιζεται πανω στην επαναστατικη γυμναστικη οταν αλληλοκυνηγιωμαστε με τους μπατσους η πεταμε και κανα επαναστατικο γιαουρτι για να παρουμε κανενα κομματικο γαλονι να ανεβουμε στην κομματικη ιεραρχεια και να κατακτησουμε μια θεσουλα στο Δημοσιο….
    Τοτε σκιζονται τα καλτσον και τα στενα τα σωβρακα επαναστατες της πλακας της ΟΥΖΑΣ και της ΤΖΕΡΜΑΝΥΣ…
    Αλλα η καμηλα την καμπουρα της…..
    Και εισασθε και Ασιατικη παναθεμα σας απο εκεινες τις δικαμπουρες!!!!!……

  • μα όσο και να το διαβάζω δεν το χορταίνω … μπράβο .. εύγε.. παντέλειο …έσπασε η καρέκλα μου απο τα γέλια… έπος … χαραμίζεσαι… τέτοια πρέπει να λέει και ο Κουβελάκος μετά την σφαγή που αποφασίζει με τους άλλους δυο σωτήρες αρχηγούς και οχι αυτά τα άνοστα και ασήμαντα που μας ξεφουρνίζει….

   • Οπως βλεπεις εβαλα και εγω τους τιτλους μου ‘ιδρυτικε’ ωστε να μην νομιζουν μερικοι οτι ειμεθα και οποιοι οποιοι…
    Διοτι ειμεθα Νουμερα εμεις!!!!.
    Τωρα αν κρινεις απο τα ιδρυτικα μελη αστα να πανε….
    Παντως χαιρομαι που γελας διοτι το γελιο ειναι υγεια η χαζομαρα…
    Για σε ευχομαι το πρωτον….
    Και ας μου θυμιζεις εναν που ελεγε «γελα ο μωρος καν τι μη γελοιον ην»….
    Το μονο που θελω να υπενθυμισω γιατι εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να ασχολουμαι με ανεγκεφαλους….
    Αυτοι οι «προδοτες και συεργατες του Σαμαρα οι δοσιλογοι μερκελιστες οι Τσολακογλου»της ΔΗΜΑΡ εχουν αποκτησει μεσα σε αυτες τις συνθηκες υβριζομενοι σκαιοτατα απο παντου και μη εχωντας ΜΜΕ για να απαντησουν εκτος το Διαδικτυο…..
    Να εχουν οπως δειχνουν ολες μα ολες οι δημοσκοπησεις ενα σκληρο πυρηνα 5% που ουδεποτε ειχε ο ΣΥΝ…
    Να εχουν τον δημοφιλεστερο Αρχηγο και να ειναι το δημοφιλεστερο κομμα με ποσοστα υπερπολλαπλασια της εκλογικης τους δυναμης.
    Αυτα βεβαια εσας δεν σας λενε τιποτα…..
    Ας ειναι καλα η σαρα και η μαρα η ΠΑΣΟΚΙΚΙΑ που μυριστηκε εξουσια ειδε φως και μπηκε…
    Γιαυτο βριζετε κατα ριπας αλλα να ξερετε οτι δεν θα ξεμπερδεψετε ευκολα με την ΔΗΜΑΡ διοτι ειναι το μελλον ενω εσεις εισθε το μουχλιασμενο παρελθον….
    Και θελετε δεν θελετε το παραδεχθειτε η οχι θα υποταχθειτε πολιτικα γιατι δεν εχετε αλλη επιλογη….
    Εν τω θα μεταξυ λετε εξυπναδουλες και ξερνατε χολη μονο που προσεξτε μην δαγκωσετε την γλωσσα σας και δηλητηριαστειτε
    Δυστυχως για σας ομως θα μας βρισκετε μπροστα σας παντα μεχρι να αναγκασθειτε να ρθειτε διπλα μας….
    Και επειδη δεν σε κοβω οριμον σαν ιδρυτικον για το βημα αυτο δεν θα ξαναασχοληθω….
    Δεν αξιζει τον κοπο και εχω και δουλειες…
    Εξ αλλου παντα μπροστα σας θα μας βρισκετε και παντα θα γελαει ο καθε πικραμενος οταν συνεχιζετε να ετεροκαθοριζεσθε εν σχεσει προς την ΔΗΜΑΡ….
    Διοτι πολιτικα σας εχουμε στο τσεπακι…το μικρο του παντελονιου…
    Αντε γεια.!!!!……..
    .

   • ωραία, άκου λοιπόν. Δεν αποκλείω καθόλου ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει ή και να ξεπεράσει σε κυβερνητική ξεφτίλα την ΔΗΜΑΡ(εξάλου, αν πρόσεχες λίγο τι έγραψα αντί να επιτεθείς, θα έβλεπες οτι δεν εκφράζω και ¨»τυφλή εμπιστοσύνη» σε ενα κόμμα που είχε πρόεδρο την επίτροπο ψόφιων ψαριών, φυσικό ηγέτη αυτόν που έβλεπε το μέλλον της επιχειρηματικότητας στον Λαυρεντιάδη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον ΦωτακοΣαμαρά. Μόνο που τότε, φτωχέ μου κυβερνητικέ απολογητή, εγώ δεν θα απολογούμαι αλλά θα αγωνίζομαι για αυτά που και σήμερα πιστεύω. δεν πρόκειται να είμαι στο ίντερντ και να γράφω κουταμάρες που δεν τολμά να τις γράψει ούτε ο Φωτάκης όπως εσύ. μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ή σου βάζω πολύ δύσκολα?

   • Tσου ρε Μπαμπη επαναστατη αγωνιστη ιδρυτικο μελος ΣΥΝ!!!!
    Ολο ιδια και τα ιδια του μυαλου σου ροκανιδια και θα αγωνιζεσαι κιολας για τα ροκανιδια σου!!!!
    Τσου!!!

 8. Μα είναι τόσο επώδυνο να παραδεχθούν οι υποστηρίζοντες τη ΔΗΜΑΡ ότι σήμερα στηρίζουν μετά μανίας μόνον τον Σαμαρά και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του;
  Αυτά δεν κρύβονται κάτω από την προβιά της Ανανεωτικής Αριστεράς!

 9. σύντροφε του Βενιζέλου και του Σαμαρά Τεν Τεν Τεν , μην μπερδεύεσαι

  Είστε αυτοί που το 73 διασπάσατε το ΚΚΕ εσ , για να χαθεί το στοίχημα για μια επαναστατική ανανέωση του Κ . Που βέβαια μην χαίρεσαι , δεν χάθηκε εκεί και από σας αλλά με όρους κοινωνίας . Που διορίσατε ιδιοκτήτες του Κ τον Φλωράκη και τον Ανδρουλάκη , για να ξαναβρείτε τον δεύτερο μετά από 40 χρόνια , και αυτό να το ονομάζετε δικαίωση .

  Είστε αυτοί που πολέμησαν με λύσσα το Πολυτεχνείο , κατά την διάρκεια και μετά . Που έλεγαν για σύνταγμα του 52 και εκλογές του Μαρκεζίνη και τους την έβγαινε από τα αριστερά ο Κανελλόπουλος . Που έλεγαν για συμμαχία με την ΝΔ μετά το 74 .

  Που διέλυσαν το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα στην Δ Ευρώπη και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι … αφού διαλύθηκε πάει το Κ , τέλος .

  Που είχατε τον Πουλαντζά στην παρανομία όσο ζούσε , και όταν πέθανε , αρχίσατε να ασχολείστε με κάποιον πρώτο ξάδερφο του συνεπώνυμο του . Δεν εξηγείται διαφορετικά .

  Αυτοί που γέμισαν την Ελλάδα τάφους και κατάθλιψη . Που αν και το 2009 ήταν ήδη 25 χρόνια που οι εργαζόμενοι φτωχαίναν , συμφωνήσαν πως η κρίση δημιουργήθηκε επειδή ήταν πλούσιοι .

  Αυτοί που έκαναν τα πάντα για » πανεπιστήμια » γεμάτα ΜΑΤ και χορηγούς . Με απόφοιτους μεταξύ ανεργίας , ετεροαπασχόλησης , δουλειάς με το κομμάτι και χωρίς δικαιώματα , και ένα απειροελάχιστο κομμάτι γιαπισμού , που θα τα ανεβάσει στις λίστες αξιολόγησης των » πανεπιστημίων «.

  Αυτοί που κυβερνάτε με το αδελφό κόμμα των ναζί . Και την ατζέντα τους …

  Να σας χαίρονται όσοι δεν έχουν ακόμα ζητήσει συγνώμη που σας είχαν στο κόμμα τους .

  • «Να σας χαίρονται όσοι δεν έχουν ακόμα ζητήσει συγνώμη που σας είχαν στο κόμμα τους …» συμφωνώ απολύτως . κι εγώ λέω οτι ο ΣΥΝ οφείλει στον κόσμο που τον έχει στηρίξει να τοποθετηθεί και να ζητήσει συγνώμη και οχι να σφυρίζει αδιάφορα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα για το γεγονός οτι είχε για πρόεδρο κάποια που έγινε βουλευτής σε άλλο κόμμα (όσο το έχω ερευνήσει αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία Πρόεδρος κόμματος να γίνει στέλεχος άλλου κόμματος που υπήρχε ανταγωνιστικά σε αυτό όταν αυτή ήταν ήδη Πρόεδρος ) και να έχει πάει στο ΠΑΣΟΚ μεγάλο μέρος του στελεχικού του δυναμικού απο την ιδρυσή του και μετά…. εκτός απο συγνώμη πρέπει να δώσει και μια επαρκή πολιτική εξήγηση γιατί συνέβη αυτό, με τελευταία περίπτωση τα στελέχη που πήγαν στην συγκυβερνώσα ΔΗΜΑΡΝΔ ΠΑΣΟΚΙΑΔΑ …

   • «και εχω και δουλειες…» Επιτέλους αυτό που όλοι ευχόμασταν και όλοι περιμέναμε έγινε πραγματικότητα…. η ΔΗΜΑΡ πήρε όσα της ανήκουν στην μοιρασιά των κρατικών θέσεων και πλέον τα στελέχη της, οι φίλοι και οι οπαδοί της δεν θα γυρνούν απο δω και απο κει σαν κοπρόσκυλα αλλά θα αναλάβουν το σωτήριο έργο της ανασυγκροτήσεως της χώρας. …Επιτέλους διορθώθηκε μια μεγάλη αδικία που είχε διαπράξει το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα ενάντια στην υπεύθυνη και κυβερνώσα ανανεωτική αριστερά. … γι αυτό σας υποσχόμαστε να μην σας ξαναενοχλήσουμε και να σας αφήσουμε απερίσπαστους στην μάσα… φάτε λοιπόν όσο πραλαβαίνετε διότι όπως λέει κι ο ποιητής το μέλλον έχει πολύ ξηρασία…

 10. Σωπα ρε μεγαλε!!!!
  Μονο για την τριχοπτωση δεν ειμαστε υπευθυνοι….η μηπως ειμαστε και για αυτη???Θα το εξετασω και θα σου πω…
  Επισης πρεπει να ασχοληθω πως διελυσα το ΚΚ Ιταλιας ο ατιμος και γιατι ενω υποβαθμησα ο αλητης το Κ αυτο κατεχει το μεγαλυτερο τμημα του τηλεφωνικου μου καταλογου!!!
  Ας το παμε και στα σοβαρα τωρα…..
  Η ουσια ειναι οτι ειμαστε εκεινοι που με[ τεραστια πολιτικα λαθη δυστυχως] κρατησαμε ζωντανη επι 40 τοσα χρονια την φλογιτσα της Ανανεωτικης Αριστερας και οταν μετα 40 τοσα χρονια [δυστυχως λογω επαναλαμβανω τεραστιων πολιτικων σφαλματων] βγηκαμε στο προσκηνιο αυτο τσουζει….
  Τσουζει τους καρεκλοκενταυρους αρτηριοσκληροτικους δογματικους δεινοσαυρους της απολιθωμενης Αριστερας η οποιοι θεωρουν οτι οποιος συμμετεχει βασει ορισμενου προγραμματος σε πολυκομματικη κυβερνηση χανει αυτοματως τις αρχες και την ιδεολογια του και γινεται αυθωρι και παραχρημα Φασιστας Χιτης Μερκελιστης και Ταγματασφαλιτης!!!!
  Τσουζει τα νουμερα που δεν σκεπτονται πως αν αυριο κληθουν να διαχειρισθουν το συστημα [εκτος αν μας επιφυλλασουν καμμια επανασταση και μας το κρυβουν για εκπληξη ] τα ιδια θα ισχυουν και για αυτους!!!!….
  Τσουζουν τις νουμεραρες που δεν τολμουν να απαντησουν στην απλη ερωτηση που τους εκανε ο απαραδεκτος Μπενυ αν οντας κυβερνηση χρειαζοταν να υπογραψουν για να παρουμε την δοση της δανειακης συμβασης τι θα κανανε????….
  Τζουζει τις νουμερατζες που το παιζουν τζαμπα μαγκες γιαουρτωνοντας τον πρεσβη της Γερμανιας στην Θεσσαλονικη και συνεγελαζομενοι με αξιωματουχους Γερμανους και Αμερικανους!!!!….
  Διοτι το λαικιστικο μονα ζυγα δικα μου δεν μπορει να ισχυει για παντα….
  Αλλα κανετε ενα θανασιμο λαθος….
  Εξακολουθειτε να ετεροκαθοριζεσθε εν σχεση με την ΔΗΜΑΡ….
  Και εδω θα γινει ο πολιτικος σας ταφος που λενε και στα γηπεδα….
  ΠΑΣΟΚΟΔΟΧΕΙΟ εεεε ΠΑΣΟΚΟΔΟΧΕΙΟ…..για να μην ξεχνιωμαστε…..

  • ταυτίζεσαι με το ΠΑΣΟΚ του Μπένυ και κατηγορείς αυτούς που δέχονται όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν συμφωνούσαν με την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική Γιωργάκη-Παπαδήμου-Σαμαρά…
   τά ‘χεις μπερδέψει μάλλον τα ΠΑΣΟΚικά θέματα, που είναι κι εύκολα σε σχέση με τα της Αριστεράς.
   συνέχιζε εσύ να στηρίζεις Σαμαρά και άσε την Αριστερά να βρεί τον (δύσκολο) δρόμο της.

 11. Σώπα ρε τριμέγιστε που σε πείραξε το γιαούρτωμα.Τα χειρότερα για το μόρφωμα που στηρίζει την ακροδεξιά του Σαμαρά και του Βορίδη,δεν έχουν έρθει ακόμα..Η απάντηση που ζητάς στην ερώτηση του απαράδεκτου Μπενυτο,που όμως τον γλείφεις και τον στηρίζεις,δόθηκε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο,αλλά την έκανες γαργάρα.Εδώ φάγατε ολόκληρο γάιδαρο,στην ουρά θα κολλήσετε;Το θράσος του συνένοχου στο διαρκές έγκλημα.

 12. Eεεεεεεε οοοοοπ!!!!!Εεεεεεεεοοοοοοπ!!!!Εεεεεεεεεοοοοοπ!!!!! τακ!!!τακ!!!τακ!!!τακ!!!τακ!!!τακ!!!τακ!!!τακ!!![χειροκροτημα]……
  Αφιερωμενο στην νεαν κωλοτουμπαν του Συγυριζα οτι θα καταγγειλωμεν καταργησωμεν διαπραγματευομενοι το μνημονιο αλλα δεν θα σχισωμεν την δανειακην συμφασιν η οποια συνδεεται απ ευθειας με το μνημονιον!!!!!!!!!!!!!

  Τα νευρα μου τα χαπια μου και εναν καλο ψυχιατρο….
  Και γιατι οχι και ενα ταξιδι στην γη του Πυρος?????

 13. Παράθεμα: Ερωτικό γράμμα σε παλιούς συνοδοιπόρους | Χριστόφορος Κάσδαγλης | My Blog

 14. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ | Red NoteBook

 15. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για τη ΔΗΜΑΡ | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s