Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Μ’ αυτό το βιντεάκι ξεκινάει μια μεγάλη συλλογική, εθελοντική προσπάθεια που έχει στόχο να αναδείξει το πρόβλημα των ανέργων σε εθνική προτεραιότητα.
Από την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις άνεργες και στους άνεργους θα δοθεί ένα βήμα για ν’ ακουστεί η φωνή τους, για να καταγράψουν οι ίδιοι από πρώτο χέρι τα βιώματά τους, να πουν τα προβλήματά τους, να καταγγείλουν, να διεκδικήσουν λύσεις.
Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό και ιντερνετικό πείραμα για τη δημιουργία ενός άτυπου αλλά ισχυρού δικτύου υποστήριξης των ανέργων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες. Μέχρι τότε, ας βοηθήσει ο καθένας μας να φτάσει το βίντεο αυτό όσο γίνεται πιο μακριά.
Η άνεργη και ο άνεργος μοιάζουν αόρατοι, ίσως κι οι ίδιοι να πιστεύουν ότι είναι καλύτερα έτσι και για τους ίδιους. Πέπλο σιωπής σκεπάζει την ύπαρξη και τα προβλήματά τους. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της σιωπής και να καταγράψουμε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις.
Οι ίδιοι οι άνεργοι έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο βήμα, να αναλάβουν να γίνουν αφηγητές της περιπέτειάς τους που μας αφορά όλους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s