Εύγλωττο ντοκουμέντο

ethnic 40.1Δεν γνωρίζω πού θα καταλήξει η υπόθεση Novartis, ούτε κατά πόσο θα στοιχειοθετηθούν κατηγορίες εις βάρος πολιτικών. Ωστόσο, έχω να συνεισφέρω ένα απλό αλλά εύγλωττο ντοκουμέντο που τινάζει στον αέρα όλη την επιχειρηματολογία των εμπλεκομένων.

Ενημερώθηκα για πρώτη φορά  για το επαπειλούμενο σκάνδαλο πριν από δεκατέσσερις μήνες, από ένα κάθε άλλο παρά φιλοκυβερνητικό ειδησεογραφικό σάιτ.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα (5.12.2016), αφού ανέφερε ότι δύο πρώην υπάλληλοι της Novartis στην Ελλάδα προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με  παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας στη χώρα μας, κατέληγε στην πρόβλεψη: «Το εν λόγω θέμα αναμένεται να κλονίσει όλο το πολιτικό και διοικητικό σύστημα στη χώρα, μιας και τα όσα αναφέρονται στις καταγγελίες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida,  αφορούν άκρως σοβαρά ποινικά αδικήματα.»

Δεν μου πέρασε στιγμή απ’ το μυαλό ότι μπορεί με αυτή τη διατύπωση να υπονοούσαν την εμπλοκή απλώς κάποιων γιατρών ή χαμηλόβαθμων κρατικών στελεχών…

Η συνέχεια ήταν ακόμα σαφέστερη: «Οι καταγγελίες των πληροφοριοδοτών αναφέρονται σε χρηματισμό δημόσιων λειτουργών που κατείχαν καίριες κυβερνητικές ή διοικητικές θέσεις στη χώρα την τελευταία οκταετία…»  (πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/394408/ti-einai-skandalo-tis-novartis-proto-iefimeridagr-apokalypse-2016).

Όλ’ αυτά σε χρόνο ανύποπτο, ενόσω η ελληνική δικαιοσύνη δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση και δεν υπήρχε βέβαια στον ορίζοντα το Μακεδονικό.

Αφιερωμένο σε όλους όσοι: Προεξοφλούν ότι η υπόθεση στήθηκε τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Επιρρίπτουν τις ευθύνες στη δικαιοσύνη και την κυβέρνηση, αποφεύγοντας προηγουμένως να βεβαιωθούν για τα του οίκου τους. Συσχετίζουν την παραπομπή της δικογραφίας στη Βουλή με το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Κραυγάζουν για μάρτυρες – κουκουλοφόρους. Προβάλλουν το επιχείρημα ότι στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από τις έρευνες των αμερικανικών αρχών.

Τα υπόλοιπα ας τα βρουν η Βουλή και η δικαιοσύνη, όπως είναι και το σωστό.

 

Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 10.2.2018

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s