Ο κ. Μητσοτάκης και τα τετελεσμένα

ethnic 80.6Σε μια ομολογία προχώρησε ο κ. Μητσοτάκης κατά την προχθεσινή συνέντευξή του στη Σία Κοσιώνη, στο Δελτίο Ειδήσεων του Σκάι: Ότι εάν η συμφωνία με τη FYROM παρουσιαστεί τελικά προς κύρωση σε επόμενη Βουλή όπου ενδεχομένως το κόμμα του θα διαθέτει πλειοψηφία, «η Νέα Δημοκρατία δεν θα την ψηφίσει, δεν θα την κυρώσει», ακόμα κι αν η άλλη πλευρά έχει τηρήσει όλες της τις δεσμεύσεις.

Όμως, αυτή η διαβεβαίωση αναιρεί την άποψη του κόμματός του, στην οποία επέμεινε και προχθές, πως «η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της».

Πώς γίνεται να έχει η συμφωνία παραγάγει τετελεσμένα και παρόλα αυτά ο ίδιος και το κόμμα του να την αγνοήσουν, ο κ. Μητσοτάκης δεν μας το εξήγησε.

Μικρό το ολίσθημα. Το οποίο όμως ολοκληρώνεται, όταν ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει πως «εάν η συμφωνία έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, τα περιθώρια ελιγμών που θα έχουμε είναι εξαιρετικά στενά».

Εδώ ο πρόεδρος της ΝΔ μας λέει ότι η συμφωνία θα παράξει αποτελέσματα μονάχα αφού κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Τότε και μόνο τότε, παραδέχεται, η συμφωνία θα είναι δεσμευτική για την ελληνική πλευρά. Ό,τι δηλαδή ακριβώς υποστήριξε η κυβέρνηση, αρνούμενη να φέρει τη συμφωνία προς έγκριση στο κοινοβούλιο…

 

Σημείωση: Εδώ βέβαια υπάρχει και ένα ζήτημα δεοντολογίας. Μητσοτάκης και Κοσιώνη είναι ως γνωστόν εξ αγχιστείας συγγενείς, οπότε προκύπτει κάποια σύγκρουση συμφερόντων – ελληνιστί conflict. Δηλαδή ο Σκάι δεν έχει άλλον δημοσιογράφο ικανό να πάρει τη συνέντευξη;

Για να είμαι δίκαιος, οφείλω να πω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η κ. Κοσιώνη ήταν δημοσιογραφικά άψογη. Αλλά η δεοντολογία δεν κρίνεται εκ του αποτελέσματος, εφαρμόζεται προληπτικά. Άλλωστε, πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα προστασίας της ίδιας της παρουσιάστριας, του καναλιού και του εκάστοτε «συνεντευξιαζόμενου».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 27.6.2018

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s