Αιχμάλωτη του κράτους

ethnic 87.3Διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της. Απόφοιτος λυκείου με δύο ξένες γλώσσες.  Με  χιλιάδες ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, συχνά εργαζόμενη ταυτοχρόνως σε δύο και τρεις δουλειές, ενίοτε ανασφάλιστη.

Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στον δημόσιο τομέα.  Υπέβαλε τα χαρτιά της στο ΑΣΕΠ. Έβαζε υποψηφιότητα για κάθε θέση που αντιστοιχούσε στα προσόντα της και… περίμενε.

Η υποψηφιότητά της, πέρσι τον Ιούνιο, για την υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Κ/2017) ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρα, εφόσον η χώρα πιέζεται να επιταχύνει στο έπακρο την εξέταση των αιτήσεων για Άσυλο.

Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 30.11.17, εκδίδονται τα προσωρινά αποτελέσματα για τις  56 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έζησε μεγάλη χαρά αντικρίζοντας στη λίστα το όνομά της.

Ευτυχώς, γιατί τέλη Δεκεμβρίου ο εργοδότης της προχώρησε σε περικοπές και την απέλυσε. Βρήκε μια καλή μεταβατική εργασία. Είχε όμως την ευθύτητα να ενημερώσει τους υποψήφιους εργοδότες της ότι επρόκειτο να διοριστεί στο Δημόσιο, οπότε εκείνοι υπαναχώρησαν. Τουλάχιστον εξασφάλισε μια pαrt time δουλειά για να τα φέρει βόλτα.

Με αρκετή περαιτέρω καθυστέρηση , ο πίνακας των επιλεγέντων οριστικοποιείται έπειτα από άλλους 4 μήνες, στις 4.4.18.

Να όμως που φτάσαμε τέλη Ιουλίου, κι ακόμα κανένα φως. Η απελπισία όσων έχουν επιλεγεί αλλά δουλειά δεν βλέπουν προβάλλεται ανάγλυφη σ’ ένα φόρουμ όπου ανταλλάσσουν μέρα με τη μέρα πληροφορίες για τις εξελίξεις.  Πανικός έπεσε όταν τους σφύριξαν ότι οι διορισμοί καθυστερούν επειδή στον προϋπολογισμό του 2018 δεν προβλέπονταν οι σχετικές πιστώσεις. Ανακούφιση όταν στις 5.7.18 δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια η επικύρωση των πιστώσεων. Κατήφεια όταν συνειδητοποίησαν ότι πριν από το ΦΕΚ με τον διορισμό τους πρέπει να προηγηθεί… άλλο ΦΕΚ με την κατανομή τους. Τρέχα-γύρευε.

Άντε μετά να πειστούν ότι το σχέδιο δεν είναι να τους κρατήσουν σε ομηρία μέχρι τις εκλογές.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, 22.7.2018

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s